Alla inlägg under december 2010

Av Helene Holm - 12 december 2010 16:03

  

Idag är jag bara sååååååå GLAD och STOLT över Song.

Andra dagen på Kattutställningen och hon tog både sitt Cert, CAC, blev BIV, "BIV alla over" som han skrev, och även uttagen till NOM.

Jag kunde nästan ha kramat domaren  

Men det kan man ju inte göra.

Så nu går jag vidare med mina "planer" för henne.

Av Helene Holm - 11 december 2010 16:35

Idag var Song och jag på utställning i Sollentuna Badmintonhall. För Song var det första gången i vuxenklass. Som konkurrenter hade hon 2 andra tjusiga honor. Tyvärr blev Song slagen, även denna gång, av den vackra Deytona. Men i morgon vet man ju inte för då skall Deytona inte vara med och hon kanske har bättre möjlighet att få sitt cert då.

Här en bild på henne hos domare Anette Engvall

  

Dagen började med lite stress. Eller egentligen när vi hunnit en bit på väg. För Pendeltåget hade redan åkt från Upplands-Väsby när mitt tåg kom dit. Så det blev en ½-timmes extra väntan. När jag sedan kom till Sollentuna Station, för att ta bussen så gick den så pass sent att det var stor risk att jag skulle missa incheckningen, är man inte där i tid så får man inte vara med.

Jag testade och ringa en av mina vänner som jag visste skulle dit. Stor glädje!!!! Hon kunde komma förbi och hämta mig och Song. Vi fixade incheckningen med 15 minuter till godo. TACK!! för att du hjälpte mig C. 

Nu hoppas jag på bättre tur med komunikationerna i morgon.


Nu skall jag bara ta det lugnt och vila. Kanske pyssla lite mera med Songs päls.

Ha en skön helg vänner!

Av Helene Holm - 10 december 2010 11:54

Ännu en gång har jag "plågat" Song. Hon har fått genomlida ytterligare ett bad. Denna gång vätte hon ner mig ännu mera än häromdagen. Kanske en "hämd" vad vet jag.

Hon ligger just nu och slickar sig i den tilltänka bokorgen.

Fönade henne både på rygg och mage idag. Hon måste ju vara helt torr i morgon eftersom hon skall ut och resa. Så om det är dte minsta blött ikväll så får jag föna henne lite till. Hoppas att jag slipper.


Nu skall väl damen vara ordentligt badad inför helgens utställning i Sollentuna. Nu hoppas jag på bra bedömningar och någon rosett, kanske ...

Har funderingar på att låta en assistent visa henne eftersom ajg ha så ont i min vänstra arm. Vissa lägen är hemska och smärtar väldigt medans andra lägen är smärtfria. Så jag får se hur jag gör och hur det känns i armen i morgon.


Annars skiner solen så vacket här idag. Men det blir ingen tur ut eftersom jag måste stryka burkläderna, städa av lite och även hinna klippa till lite flera halvvantar att brodera på.

Skall väl hälsa på min granne bara en liten stund. Det var ett tag sedan. Så vi fikar kanske ihop och pratar bort en stund.


Hoppas att ni alla får en trevlig helg och en bra avslut på veckan.

Av Helene Holm - 10 december 2010 00:08

Ibalnd kan man fundera på vad ens söta gulliga katter plötsligt kan förvandlas till  . Man kan ju undra ibland vad man har här hemma.

Ett vilddjur, ett monster eller vad????????

  

Normalt är hon ju så jättesöt, enligt en partisk Matte då  Så HUR kunde hon fövandlas så inför min kamera??  

Kanske i lekens vilda virvlar så kan det bli så. De är ju egentligen rovdjur. Men det tänker mna ju egentligen inte på förrän man ser en sådan "monsterbild"  

Av Helene Holm - 8 december 2010 11:03

  


..Tänker nog Song om mig idag.

Jag har nämligen badad henne, vilket hon avskyr. Hon är som en hal ål i famnen när jag badar henne. Inte still en sekund.

Men det har blivit lättare i allafall sedan jag köpte ett nytt schampo och balsam som innebär att det räcker med 1 schamponering och 1 omgång balsam åt gången istället för 3-4 schamponeringar och 2-3 balsaminpackningar. Visst det är dyrare men värt det, absolut. Så nu blir det bad 2 gånger samma vecka och det blir korta bad. Så det går snabbare och lättare.

Jag var på en Pälsvårdskurs med Eva Porat, djuraffärsägare och kattdomare, för några månader sedan. Fick då tips om att köpa en mask att sätta över ansikte och ögon på katten när man badar dem, för att de skulle lugna ner sig. Försökte testa det nu. Men Song blev hysterisk av den istället för lugnare. Så det vara bara att ta av den och fortsätta som vanligt utan den.

Sen kan tilläggas att jag blir minst lika blöt som Song när jag badar henne vilket hon säkert tycker är rätt åt mig.


Anledninga till badet, och det bad som blir på fredag, är att hon skall ställas ut för första gången i vuxenklass, från 10 månader och uppåt, på lördag och söndag. På lördagen skall hon ställas inför samma domare som den allra första gången hon var med, men då  i klass 12, för dem mellan 3-6 månader.

Så det skall bli intressant att få höra hur hon tycker att Song utvecklats. Alltid lika intressant.

Mer hur det har gått får ni veta i helgen.


Hoppas att ni får en underbar dag allihopa


Av Helene Holm - 7 december 2010 11:41

  


Igår började Star att böka i garderoben. Det brukar inte vara något ställe som hon brukar vilja sova på. Gizmo och Song däremot sover gärna i garderoben.

Så jag tänkte att nu börjar hon söka ett bra ställe för att föda sina små.

Vis av tidigare födslar så plockade jag ner hennes favoritkorg från garderoben, där hon velat föda förrut.

Så nu finns den på golvet i mitt sovrum. Genast när jag gjort den klar så gick hon dit för att testligga.

Även om hon är lite för stor för korgen så är det hennes favorit. Så jag hoppas på att den skall duga när det är så dax.

Annars så fortsätter hon att "jaga" hon mig. Hon skall vara där jag är. Max 2 meter ifrån mig verkar det som. Men så har hon varit tidigare med.


Önskar er en bra dag med lagom med stress och ett vackert väder

Av Helene Holm - 6 december 2010 12:44

  


Star är nu på dag 45 och hennes mage bara växer och växer. Kan det verkligen finnas 6 kattungar därinne? Hon är definitivt större än förra årets dräktighet vid samma tid. Nu är det ju även knappa 3 veckor kvar. Så helt otroligt tror jag inte att det är. Visst gör den långhåriga pälsen en del till att magen ser stor ut. MEN Star är inte lika aktiv på höga höjder, som hon var förra året. Inget mera nedhopp i min säng från bokhyllan tex. Så helt otroligt kanske det inte är att hon känner sig tyngre och klumpigare, om nu en katt verkligen kan vara klumpig.


Har idag lagt ett stort tygstycke ylletyg i maskinen och skall krympa det. Använder nu den allmänna tvättstugan eftersom jag kan tvätta större tygstycken än i min egen lilla maskin. Så nu skall jag sy lite mera västar eftersom de verkade uppskattade i helgen. Får se hur många jag hinner med tills nästa julmarknad.


Hoppas att ni får en trevlig dag allesammans 

Av Helene Holm - 5 december 2010 19:49

Efter helgens 3-dagars försäljning så är jag slut. Men visst är det roligt att stå i en stånd och prata med folk och höra människors, ofta positiva, kommentarer om det jag gör. Det sporrar alltid och kan även ge nya ideer för framtida projekt. Så nu har jag tankar på nya modeller av yllevästen. Skall även göra några färgningar för att se hur det blir.


Annars är det något mildare ute nu. Men de lovar ju minusgrader snart igen. Så snön hinner inte smälta bort denna vända. Fasar för att det skall bli en liknande vinter som förra året. Den var inte nådig för min kropp. Men jag har liksom inget val. Måste stå ut i allafall.  


Nej nu är det vila som gäller.


Hoppas att ni har haft en skön 2:a Advent.

Önskar er en trevlig vecka

Presentation


Biscaya Bigpawz Katteri

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8
9
10 11 12
13
14
15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27
28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards