Direktlänk till inlägg 30 juni 2014

Irlandsresan

Av Helene Holm - 30 juni 2014 11:36

Jag och kompisen Carol åkte i torsdags till Dublin, Irland. Vi har haft en händelserik resa med en del incidenter. Men vi har tagit det inträffade med en stor portion humor och skrattfrekvensen har varit mycket hög ;).

Anedningen till resan var att jag skulle titta på en ev. avelshona hos en uppfödare.


Nåväl själva resan till Irland gick bra. MEN vårt bagage blev strandsatt i Köpenhamn. Vi var inte ensamma om det. Så efter att vi anmält det hela åkte vi 2 olika bussar till hotellet. Naturligtvis började det regna, och både paraply och regnjacka fanns i den bortsprugna packningen. Så vi anlände till hotellet lite blöta och ruggiga.  Vi fick våra rum och kvinnan i receptionen ringde genast till flygplatsen för att kolla av när vi skulle kunna vänta vårt bagage. De svarade mellan 9.30-10.30 följande dag.

Efter en natt, utan vår packning, där allt fanns naturligtvis, så åt vi en god frukost och inväntade att uppfödaren skulle komma och hämta oss. De hade redan erbjudit sig att hämta oss innan vi reste. Problemet för mig var att alla de papper som behövs för införsel av katt till sverige fanns i packningen. Likaså den transportbur jag köpt enkom för flygfrakten. Men allt detta fick vi vara utan och vi åkte ändå.

Vi hade underbara timmar hos uppfödaren. Många härliga katter har hon och vi tittade på utomhusinhägnaden med isolerade hus, träffade både mamma och pappan till kullen och fick en fantastisk pratstund. Sedan bjöd de oss på  mat på den lokala Puben. Mycket gott.

 

Kattungebus


 

Lilla fröken som skall flytta till mig i september


 

Mamma katt


Eftersom pappren, som vi behövde inte fanns med så kom vi överrens om att träffa uppfödaren så snart vårt bagae kommit till hotellet. Så mannen skjutsade oss, till hotellet, på sin väg till jobbet.

Bara efter en kort stund anlände vårt bagage. Då var klockan ungefär 17.00 Äntligen kunde vi packa upp och byta om. Jag ringde uppfödaren, som kom till vårt hotell. Sen tillbringade vi resten av dagen i restaurangen och pratade katt.

Carol och jag berättade om PawPeds hälsoprogram för MCO, vi pratade hälsa, uppfödning, import/export av katt etc. Det blev en mycket givande kväll med massor av skratt. Uppfödaren och hennes man är bara så underbara människor. Hon ville ha en del material så jag kommer att skicka över det till henne.

Så nu sitter jag här med ett kontrakt på en underbar blå-silver tabbytjej. Hon kommer till sverige i september. Inte för att jag brukar vilja att sommaren skall ta slut och att hösten skall komma. Men nu är det lite så. Till dess får jag nöja mig med bilder och mail från uppfödaren.


Namn och katterinamn lämnar jag inte ut ännu.


Carol och jag fortsatte vår vistelse i Dublin med att besöka centrum i går. Vi handlade och fick tag i det vi ville och strosade runt lite på varuhus och affärer. Vi fikade och pratade en massa. Därefter åkte vi tillbaka till hotellet.

Vi hade bestämt oss för att ta en promenad i den stora Phonixparken. Så vi åkte buss till ingången och där steg vi av. Men det var fel ingång och jag som tyckte att det skulle vara rätt. Så det blev en lång promenad för att komma rätt och sedan tog oss promenaden en 4:a timmars lång tur runt i parken och området utanför.

 

Dovhjortar

Hjortarna bara låg där så fridfullt utan att bli skrämda av oss människor. En fantastisk upplevelse att kunna gå dem så nära.


Naturligtvis kom vi vilse ;). Men vi fick se mycket fina, rika, hus och fina trädgårdar under vägen.

Tillslut tyckte vi att vi borde vara på rätt väg, eftersom vi kände igen ett stort hus som också syns från hotellet.  Vi gick nerför en lång och brant backe och hamnade utanför en restaurang och en Pub. Då bestämde vi oss för att vi måste fråga någon om vägen, vi började bli rejält trötta i benen vid det laget. Så sagt och gjort. Vi frågade och fick till svar att det var minst ytterligare 1 timmes promenad till hotellet och inte går det några bussar i området heller. *suck* Inte något roligt besked. Men detta vänliga par sa bara "hoppa in i bilen så kör vi er till hotellet". Helt otroligt! Vilka vänliga människor vi stött på. Så de körde oss till hotellet och ville inte ens ha betalt för det hela. De fick sig ju ett glatt skratt de med, liksom vi, om vår eskapad. Vi gick direkt till restaurangen för att få något i oss. Vi fick då besked om att de straxt skulle stänga, klockan var nästan 21.00 Så det var på håret att vi fick något att äta.

Efter en mycket behövlig vila så åkte vi hem idag. Allt gick bra och vi spekulerade liteo m hur det kunde vara med vårt bagage, om vi skulle få det eller ej.  Till vår förvåning när vi kom till bagagebandet, som stod still, så fanns våra väskor redan där. Alla andra stod och väntade på sina väskor. En bonus pga tidigare försening?????

Sen åkte vi var och en hem till vårt.


Vi har haft en underbar resa med en massa skratt och trevligheter. Vi har träffat underbara människor. Vi kommer definitivt att åka tillbaka i framtiden båda två.

Vi kan varmt rekommendera en resa till Dublin.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helene Holm - 23 november 2014 17:23

Emer växer och mår bra. Hon börjar bli en stor flicka nu på 2.6 kg. För att vara en Foundationkatt så är det en mycket bra vikt.   Hon är en yrhätta som verkligen  har mycket spring i tassarna och en massa hyss för sig.     Önskar er al...

Av Helene Holm - 12 september 2014 20:44

I går flög jag till Dublin för att hämta hem min, förhoppningsvis, nya avelshona. Hon är en  Foundation 3 katt. Ett helt underbart temperament har hon. En spinnmaskin som heter duga. Bara så underbart mysig. Nu är det några veckors karantän f...

Av Helene Holm - 19 augusti 2014 10:05

Jättegrattis min underbara GIZMO som blir 10 år idag. Hip Hip Huraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!   Detta firas med massor av räkor. Gizmos absoluta favoritkäk.   Naturligtvis fick Ex Animo lite räker hon med. Tyvärr kan inte Song delta eft...

Av Helene Holm - 10 augusti 2014 17:22


Det kan ju verka vara lite "bakvänt" så här års och i denna värme. Men nu har jag äntligen fått mina Minnetonkastövlar. Har titta och trånat efter dem i flera år. Men nu så blev det av att köpa dem. Så i vinter skall jag absolut inte frysa om föt...

Av Helene Holm - 10 augusti 2014 17:08

I helgen tog kompisen och jag en tur till Helsingfors. Härligt väder och vi kunde sitta på däck  både på morgon och kväll.   Lite mörka skyar över havet. Troligen från den stora skogsbranden     Ett stopp i Mariehamn     Grönsaks...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se