Alla inlägg under december 2010

Av Helene Holm - 23 december 2010 10:17

Igår var jag och väninnorna på besök på steninge Slott. Det ligger så vackert där i gnistrande iskall snö.  

   

Vi besökte bla. deras julmarknad. De har den på loftet i ladugården. Där finns en massa hantverk av skiftande slag.Köpte inget där. Trots att frestensen fanns i överflöd.

Men jag köpte lite växter till mitt arrangemang hemma. HAr en Amaryllisknöl som jag ville sätta ihop med lite andra växter i en gamla kopparbunke. Så jag köpte div. växter och en söt liten "julflicka" på pinne.

Tycker det blev ganska så bra. Så nu får detta bli min bordsdekoration i jul och en ersättning för julgran.  

    

Solen sken så vackert genom träden. Men HUA!! så kallt det var. 

Fåglarna hade många kärvar att välja mellan. Det var "full fart" i dem. Det var ett tag sedan jag såg kärvar. Påminner mig och min barndom när vi alltid hade en kärve till fåglarna till jul. Den köptes oftast på julmarknaden på Hembygdsgården.


Skall göra i ordning skinkan och koka knäck idag.


Önskar er alla en skön dag. Sätt på er för det är kallt ute.

    

Av Helene Holm - 22 december 2010 08:17

  

GRATTIS min underbara Song på din 1-årsdag. Tänk vad tiden går snabbt. Tycket nyss att du bara var en liten, liten kattunge. Vill också gratta dina syskon Christmas Blessing, Christmas Night och Christmas Fire. Vilken underbar kull ni är och vilken helt fantastisk jul ni gav mig.

Hoppas att du blir nöjd med din nya leksak.

  

Star blir bara rundare och rundare. Här en ny bild på hennes mage. Det skall bli intressant att få se hur mycket hon gått upp på lördag. SNART är väntan över. Bara några dagar till.


Jag hoppas att ni alla får en bra dag. men ta på er för ute är det -15 här idag. BURR!!!!

Av Helene Holm - 21 december 2010 17:56

Idag var min kära väninna här och hälsade på mig. Vi spenderade dagen på stan med diverse besök i affärer och flera timmar på fik. Vad mycket man kan ha att prata om...... Ändå kändes tiden så kort.

  

Sen fick jag äntligen tag på DVD:erna om Systrarna Elliot. Har tänkt så otroligt länge att jag skulle vilja ha dem.  Men när nu Akademibokhandeln hade 20% på priset så måste jag ju bara passa på. Nu skall jag bara skaffa mig en DVD-spelare så jag kan titta på dem med.  Det får bli vid tillfälle. Annars får jag väl lägga skivorna i datorn och titta.

Men har jag nu väntat i flera år på att skaffa denna serie så kan jag vänta ett tag till med att se på dem med.


Annars så har det varit bitande kallt här idag. Det var klokt att klä på sig ordentligt. Hurra-burra

Önskar er en skön kväll

Av Helene Holm - 20 december 2010 21:27

   En av Songs absolut mest älskade leksaker är en pinne med fjädrar på. Om hon vill att man skall leka med den med henne så kan hon komma med den i munnen, som en hund. Eller så sitter hon och jamar och tittar så uppfodrande på mig. Ibland hämtar hon den och drar upp den på sängen. Det ser så kul ut när hon drar iväg med den. Nu har hon nästan "dödat" den eftersom hon lekt bort de flesta av fjädrarna. Lovar att denna leksak är HENNES. Inte poppis om någon annan försöker ta den ifrån henne.

  

Stars mage bara växer och växer. Tycker mig nästan se hur den växer för var dag. Det är mycket livat därinne nu. Det kanske finns flera "fotbollsspelare därinne i år. Om 1 vecka vet vi.

Av Helene Holm - 19 december 2010 19:34

Nu har kompisen  och jag stått på vår sista marknad för i år. Nu känns det skönt att få stoppa undan grejorna och bara VILA. För slitigt är det. Men vi skulle inte klara det utan varandras hjälp.

Vi trivs och har roligt. Trevligt att få träffa människor. Det ger mycket socialt.

Vi pysslar i vår egen takt under året för att ha saker att sälja, främst till jul. Marknaderna annars under året är inte så många. Kanske 3-4:a stycken. Sen är det några i december. Men det räcker bra så.


Nu ser jag fram emot en spännande vecka. Kompisen kommer på tisdag och vi skall då "göra stan". Sen skall jag på lunch på Steningen Slott på onsdag med vänner. Därefter blir det lite julstök, tror jag. För att om 1 veckan så väntas det kattungar. Så lite förberedelser inför nedkomsten skall jag också göra. men det mesta är färdigt redan.


Igår , när jag veckovägde Star så vägde hon 100 gr. mera än förra dräktigheten vid samma tid. Så detta skall bli spännande att få se antalet kattungar. Rund är hon och rundare blir hon.


Önskar er alla en trevlig kväll och ny vecka.

Av Helene Holm - 17 december 2010 12:43

  

Häromdagen fick jag det utlovade klösträdet. Det gamla börjar bli bra slitet. Det passar bra i köket.

Skall köpa ett större att ha i sovrummet sedan. Det blir ett som fästs mot taket.

  

Star är idag på dag 56 så det börjar dra ihop sig. Bara dryga veckan kvar nu. Hennes mage blir bara större och större. Får se hur vikten är i morgon vid veckovägningen.

Det sparkar bra därinne nu och jag ser krusningarna i pälsen när det sparkar. Sen är det en speciell känsla när hon ligger i mitt knä och jag känner kattungarnas sparkande mot benen. Spännande att se hur många det kommer att vara därinne. Längtar så tills det är dax.  

Av Helene Holm - 16 december 2010 18:01

En del av er vet att jag är med i en verksamhet för tidigare våldsutsatta kvinnor. Vi träffas och umgås ungefär 1 gång i veckan. Vi har det trevligt tillsammans i ett gamalt underbart hus, som vi nu måste lämna  Men efter Nyår skall vi åka till ett annat vackert hus för våra träffar.  Vi har bara en trevlig dag tillsammans. Äter och fikar, promenerar, solar, badar, handarbetar, sjunger, läser eller vad vi vill. Alltså bara har det mysigt och avkopplande.


Nu i veckan så ringde en person från en verksamhet där det finns både Frisörer, Massörer och Manikyrister. De ville erbjuda oss gratis behandling. De kände att de ville göra något för oss inför julen. Vilket underbart initiativ.

Så idag har jag då fått håret klippt, händerna masserade och insmorda, naglarna filade och till slut lite nagellack på toppen så att säga.

Sen bytte jag rum och fick en ansiktsbehandling med massage. Vad skönt det var.


Jag vill tacka de 5 unga kvinnorna som på sin fritid gjorde detta för oss. Jag och många flera känner oss priviligierade som har fått ta emot era omsorger. Ni har verkligen förgyllt vår dag med er generositet och omsorg.

Skickar ett gäng blommor till er var och en.          


Av Helene Holm - 15 december 2010 18:24

Idag har jag hämtat ett klösträd. Det är inte helt nytt men bara lite använt. Jag har fått det av en vän som inte har katt längre. Jag som behöver några nya till katterna. En underbart fin julklapp så här innan jul. Har inte monterat ihop det än. Men bild kommer när det är färdigt.

Hoppas att mina busfrön gillar det.


  

Sen har jag "tagit farväl av HUSET" idag. Det hus som jag besökt 1 gång/vecka i snart 2 år. Det har nu blivit sålt. Huset behöver omfattande reparationer och nuvarande ägare, Stadsmissionen, har inte råd med det. Nu skall vi börja träffas på annan plats i januari. Men lite vemodigt är det allt. Detta gamla underbart vackra hus från slutet av 1800-talet. Det är bara såååå vackert. Det har varit en fristad för mig och många andra som kommit dit pga att de varit utsatta för våld eller andra tråkigheter.

TACK "HUSET" för alla underbara minnen du gett.

Ovido - Quiz & Flashcards