Alla inlägg under januari 2011

Av Helene Holm - 10 januari 2011 18:01

  

Nu ser man att kattungarna börjar bli lite större. Såg de första små busstrecken idag. Lite kiv, bit, och gnabb grabbar emellan.

Sen har några börjat att småslicka sig på tassarna. Så nu börjar de växa på sig.

  

Star verkar nöjd nu när ungarna är tillbaka "där de skall vara" enligt henne. De ökar i vikt igen och börjar bli riktiga personligheter. 

Skall flytta tillbaka dem till hagen om någon vecka när de börjar göra egna små utflykter. Då behövs den lite större platsen.

Det verkar vara WindTurner som är den som är mest framåt just nu. Han har kravlat över korgkanten och tillbaka igen. Vad jag vet är det ingen annan som gjort den "utflykten" än.

I morgon blir de 2 veckor. Då kommer bilder på dem var och en, om de är samarbetsvilliga vill säga  

Av Helene Holm - 9 januari 2011 12:45

Star och ungarna skrämde mig riktigt ordentligt igår. :shock:

Vid vägningen på morgonen så var det väldigt lite som ungarna gått upp och någon hade gått ner 1 gram sedan kvällen före. VAD var fel????

Så jag ringde pappans uppfödare och pratade med henne och vi beslutade om att ge ungarna lite extra på flaska. Kan inte säga att ungarna var speciellt samarbetsvilliga. Men lite fick de i sig i allafall vid varje tillfälle, även om en del hamnade utanför  på mig :smile: Sen serverade jag Star grädde, vilket jag inte gjort förrut och köpte några burkar till med RC:s Babymouse, vilket hon smaskar i sig bra.
Funderade på om det var för kallt för dem och lade flera lager mattor under deras hage, värmde även min vetekudde och la under deras bokorg för att det skulle bli lite varmare. Men inget verkade allt för bra. Men ändå var det lite lugnare så jag gick och la mig.


Vaknade vid 3-tiden på natten av ett väldigt kattungejamande. Då hade Star flyttat en av ungarna till en plats under en byrå nära min säng. Jag bar tillbaka ungen och Star flyttade den igen. Så höll vi på ett tag. Star verkade stressad, flämtade och jag funderade på om hon hade fått mjölkstockning eller nått. Men ljuvren var fina och mjuka och hon såg pigg ut ändå. Sen satte jag en korg på stället och flyttade över resterade ungar av kullen till den.

  


Jag tänkte ringa SVA men beslutade att vänta 1 timme för att se hur det gick med Star nu på nya platsen. Hon lugnade ner sig och sov gott tillsammans med ungarna när jag tittade till henne 45 minuter senare. Så antingen tyckte hon att hon var för långt borta från mig, i sängen, eller så gillar hon inte nya hagen, kanske den känns för stor just nu.

Men nu verkar allt OK igen. Ungarna har gått upp mellan 20-30 gram nu på morgonen. Så det verkar gå åt rätt håll. Men usch vad hon skrämde mig.

Inte är det lätt att "ha barn" inte.

  

Star verkar tänka  "Nu är ni där ni skall vara ungarna mina" SKÖNt att Matte fattade det tillslut    

Av Helene Holm - 7 januari 2011 22:03

 Så här fann jag lilla WindTurner sovandes i morse. Visst är han söt när han håller tassen på mammas spena?


    

StormRider låg på dynans ytterkant och gled ner gång på gång. Hur han än försökte "kura ihop" sig så gled han ner med huvudet utanför dynan. Till slut gav han upp oc sov så här en stund innan han kröp in och la sig tätt intill sin mamma.

  


Song och Gizmo sover ju ofta tillsammans. Intressant är dock att hon är så mycket större än vad han är. Han är 6 år och Song nyss fyllda 1 år. Skillnaden på en Huskatt och en Maine Coone.

Älskar dem alla.




Av Helene Holm - 6 januari 2011 14:52

  

Gizmo är bra nyfiken på småttingarna i hagen. Han sitter och ligger utanför och kikar in. Han har varit inne en gång och ......ätit av kattungetorrisarna, vilket hans stora mage INTE skall fyllas med igen. Det blev lite för många av dem förra året så att han gick upp i vikt.

  


Hittade NightWatcher sovandes i morse på sin mors svans. Det ser så skönt ut, ursäka suddigt kort.

Annars så har kattungarna börjat söka sig ut ur bokorgen. Men hittar de inte tillbaka så är Star där genast och bär dem till tryggheten.

De har ju inte öppnat ögonen riktigt än. men de är väl snart igång med bus och sådant.


Här vräker det ner snö så att gå ut är ingen lockelse precis. Burr!!!!

Hoppas att ni får en bra dag

Av Helene Holm - 5 januari 2011 16:15

Igår var jag inne i stan och hämtade min katthage på bussgods

Så nu har jag idag sytt en vändbar och tvättbar dyna till den. Nu känns det skönt att kattungarna kan få börja kräla lite utan att jag skall vara nervös över att de rymt medans jag varit och handlat. 

  

Här är Star och ungarna installerade i nya tunnelhuset i hagen. det verkar som om Star accepterar det nya rummet.

Sydde en dyna av en massa tygbitar som jag har i mina förråd. Det blev mera omfattande och tog längre tid än jag trodde. Så jag har "glömt bort" både lunch och kaffe idag. Men nu sitter jag här med kaffet och skall straxt lägga mig en stund för att vila ryggen.


Önskar er en bra dag

Av Helene Holm - 4 januari 2011 10:49

Idag blir kullen 2 veckor. Vart tog tiden vägen? Tyckte alldeles nyss att de föddes.

De växer och frodas och deras ögon har börjat spricka upp lite granna. Tror nog att någon av dem har ögonen öppna i morgon.

Här kommer det lite bilder på dem.

Först ut är NightWatcher  


 StarGazer

 


StormRider 

 

 

WindTurner

   

 

Det finns några flera bilder på dem på Hemsidan. 

Välkommen att kika in där.


Hoppas att du får en bra dag.

Av Helene Holm - 3 januari 2011 12:48

Har min mormors gamla bakbord hängande på väggen. Den fyller jag titt som oftast med bilder på mina katter. Men nu har den börjat "svämma över". Så närmast är nog att ta lite nya bilder på katterna och rensa på tavlan. Har bilder på alla de katter jag haft tidigare, 3 st, och dem jag har nu, 3 st.

Försöker ha en bild på varje katt som verkligen speglar just den katten som individ, svårt med Gizmo eftersom han har så många roliga sidor.

Men eftersom bakbordet är litet, hur kunde mormor baka på detta lilla bakbord förr, så får det inte plats så många kort på den.

  

Kattungarna växer snabbt. De är så söta. Windturner är den som är mest "rörlig" av dem. Kan kräla ett helt "varv" över både Star och syskonen för att hitta den perfekta spenen/sovställningen. Ingen hänsyn här inte  

  

Här i en lite mera "utspridd hög" än de normalt sover i.

Sen är det roligt att fota "detaljer" på kattungarna. Här en bild på StormRiders och NightWatchers baktassar. Visst är de söta?  

Jag hoppas att ni får en bra och givande dag idag. 

Av Helene Holm - 1 januari 2011 15:49

God Fortsättning allesammans.

Hoppas att ni har haft/har en skön helg.


Star ligger och småmyser med "Mjölkbaren" öppen i princip hela tiden nu. Ungarna går bra upp i vikt och jag räknar med att de fördubblat sig födelsevikt på måndag redan. De ligger bra till.

  

Det är mysigt med alla småljuden man hör från Star och småttingarna.


Sen har jag sytt en "koja/påse" till Star och ungarna, bra att ha en massa tyg, fyllning och skumgummi i reserv.

  

Den skall jag sätta i den nya Kattungehagen, som kommer i veckan. Kom över en mycket billigt.

  

Naturligtvis skall den inspekteras genast av Song.


 Så nu skall jag flytta på mina garderober så hela härligheten får plats. Det kommer att bli trångt i sovrummet. Men det får gå i 2 månader.


Nyårsnatten var väl inte en höjdare för katterna precis. Gizmo brydde sig inte. Men Song tittade en sekund på fyrverkerierna sen gömde hon sig under sängen tills det värsta var över. Då vågade hon komma fram och leka igen. Star gillar INTE fyrverkerier. Så jag hade musik på HÖGT, dragit för gardierna och hade alla lampor tända inne. Det hjälper väl en del men inte helt. Men denna Nyårsafton lämnade hon inte ungarna, vilket hon gjorde förra nyårsaftonen.


HA en fortsatt bra helg


Presentation


Biscaya Bigpawz Katteri

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13
14
15 16
17
18 19 20 21 22 23
24
25 26
27
28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards